MASAŽA NA KINESKI NAČIN

PRINCIPI MASAŽE NA KINESKI NAČIN

Kineska masaža bazira se na pritisku istih tačaka koje se stimulišu i u akupunkturi. Stopala, kičmeni stub, šake – ovi delovi tela predstavljaju prave male mape na kojima se nalaze tačke povezane sa vitalnim organima. U zavisnosti od toga koje je godišnje doba, kakvo je vreme, te koji zdravstveni problemi muče pacijenta, kineska masaža može da ima jači ili slabiji drenažni efekat. Pritisci su skoncentrisani na onom delu tela na kom se nalaze energetske tačke povezane sa problemom pacijenta.

KADA POMAŽE

Kineska masaža odlična je za regeneraciju organizma i podsticanje energije, pomaže protiv nesanice i migrene. Zahvaljujući tome što deluje ciljano na akupunkturne tačke, ovom tehnikom opuštaju se nervi, te popušta psihička napetost. Podstiče i cirkulaciju, pa na taj način sprečava zadržavanje tečnosti u organizmu i pospešuje izbacivanje toksina.

KAKO IZGLEDA KINESKA MASAŽA

Seansa može da traje između 30 i 60 minuta. Nakon što je postavio dijagnozu, terapeut odabira kineske biljke koje su takođe uključene u ovaj tretman. Aloja vera, bambus i đumbir jesu biljke koje se najčešće koriste.

Pritisci koji se izvode tokom masaže mogu biti slabiji i intenzivniji, u zavisnosti od potrebe, a terapeut najviše koristi prste i dlanove, ali i pesnice, laktove, kolena, pa čak i stopala.

Kineska masaža sastoji se iz tri dela: drenažnog, regenerativnog i relaksirajućeg.

SPECIFIČNE TEHNIKE

Kineska masaža podrazumeva i nekoliko specifičnih tehnika koje dopunjuju njen ukupan efekat. Tu spada takozvani hamam za stopala. Tokom 20 minuta stopala su izložena pari, a nakon toga se masiraju – svako stopalo po 20 minuta.

Kineska masaža može da obuhvata i gua ša tretman, koji podrazumeva trljanje i pritiskanje kritičnih tačaka. Na taj način otklanjaju se simptomi gripa, sinusitisa i groznice. Ovaj tretman takođe utiče i na otklanjanje lošeg raspoloženja.

ŠTA SVE TRETIRA KINESKA MASAŽA

Masaža Glave, Tjemena, Vrata, Leđa i Refleksoterapija stopala