Opis

Prvi ''Fish Spa'' salon u BiH.

U svetu je sve popularnija metoda pilinga kože pomocu specijalne vrste ribe koje se hrane izumrlim ćelijama kože ljudi. Fish spa omogućava da vaša koža postane nježnija , lepša i zdravija. Garra rufa ribice nemaju zube i samim tim ne ujedaju i ne povređuju , već masiraju i na taj način uklanjaju tvrdi oklop kože sa vaših stopala i šaka. Garra rufa je uspešna u pronalazenju nervnih završetaka, sto pomaže u uspostavljanju balansa nervnog sistema, relaksacije čitavog tela i opšteg osećaja blagostanja. Garra rufa je vrsta ribe koju zovemo “Doktor riba”, jer njihova mikro masaža (mikro akupuntura) podstiče cirkulaciju krvi i olakšava regeneraciju kože,kao i zdravlje i opuštanje. Hrane se površinskim slojem ljudske kože i pri tome ispuštaju enzim ditranol koji ima regenerativno dejstvo na kožu. Ovo ponašanje je deo prirodnog instinkta ribice. Zbog povišene temperature vode ribicama se ubrzava rad metabolizma i javlja se potreba za hranom, a ljudska koža im služi kao dopuna nedostatka belančevina u organizmu. Mrtvi sloj kože je utklonjen I novi sloj kože je glatkiji i zdraviji.


Ribice Garra Rufa potiču iz Anatolijskih gora u Turskoj. Žive u vulkanskim vrelima u kojima je temperatura vode od 28 do 38 stepeni. Tamošnje stanovništvo pre mnogo godina ustanovilo je da masaža tim ribicama utiče na zdravu kao i na obolelu kožu. Iskustvo lekovitog grickanja ribica-doktora u Anatoliji postoji već nekoliko stotina godina, a liječenje psorijaze iz Turske ne tako davno prenelo se u Europu i širom sveta. Legenda kaže...Bila su to dva brata koja su konačno dovele pažnju sveta na ove male dermatologe. Jednom kada su se slučajno našli kod izvora tople vode, umočili su stopala u bazen, da bi zatekli jato malih ribica koje ih nežno i masiraju.Uživali su toliko da su se vraćali, dan za danom, sve dok jedan od braće koji je imao probleme sa kožom nije primetio da simptomi nestaju, i reč o njihovoj lekovitoj moći se raširila. Sada kada imamo mnogo razvijeniju nauku, veruje se da je tajna Garra Rufa ribica enzim - diatanol - koji poboljšava regeneraciju kože. Naša mrtva koža može zvučati kao veoma nekusan obrok, ali za ribice koje žive u vrućoj vodi, nije bilo ništa veće nutricionističke vrednosti što bi im omogućilo opstanak, kupač koji zamoči prst je dobrodošao obrok. U neobičnom prekoretu lanca ishrane, fish spa tretman je jednako dobar kako za ribice tako i za vas.One se hrane dok se vama skida mrtva koža.Njihova usta su perfekton oblikovana za nežno odvajanje mrtve kože, bez oštećenja nad zdravom kožom ispod- i za vas otkrivaju mekšu i nežniju kožu. Što je najvažnije terapija ribicama je potpuno bezbolna.Većina ljudi pronalazi da je veoma ugodna, nešto slično blagoj masaži.


fish spa tretmani

Ribice nisu prenosnici nikakvih bolesti ili eventualnih bakterija, naši se tankovi se svaki dan čiste, pumpe i filteri provlače vodu iz filtera više desetaka puta u toku sat vremena kroz UV sterilizator, tako da ne postoji opasnost od nikakve vrste zaraze. FISH PEDICURE NEMA NIKAKVIH KONTRAINDIKACIJA !

RIBLJI PEDIKIR STOPALA - Uklanja mrtvu kožu bolje nego klasičan ili medicinski pedikir -Mikro akupunturalna masaža podstiče bolju cirkulaciju i opšte stanje organizma. -Uspešno rešavanje od neprijatnih mirisa nogu i zadebljanja na stopalima .

RIBLJI MANIKIR RUKU -Mikro akupunturalna masaža ruku -Efikasno rešavanje i ukljanjanje žuljeva, ožiljaka i izraslina vec posle par tretmana -Uklanjanje zanoktica i bolja prokrvljenost ruku -Uspešno tretiranje kožnih bolesti kao što su psorijaza, ekcemi i dr